Miksi fermentoituja tuotteita?
Fermentointi on perinteinen säilöntämenetelmä, jossa hyödynnetään raaka-aineiden omia maitohappobakteereja ja villihiivoja, jotka antavat makua tuotteisiin. Hapanjuuritaikinassa on samoja suolistolle hyvää tekeviä maitohappobakteereita kuin hapankaalissa tai kombuchassa. Suomessa ja muualla maailmalla hapattamisella ja hapanjuurileivonnalla on pitkät perinteet.
Miksi fermentoituja tuotteita:
Fermentoiduilla tuotteilla on parempi säilyvyys.
Fermentoimalla saadaan aikaiseksi uusia makuja ja erityisen maukasta ruokaa.
Fermentoimalla saadaan lisää vitamiineja ruokaan ja estetään haitallisten mikrobien lisääntymistä ruuassa.
Fermentointi alentaa tuotteen glygeemistä indeksiä, jolloin verensokeri pysyy tasaisempana.
Fermentoimalla ruuan aineosat muuntuvat paremmin sulavampaan muotoon.