Ketä myö ollaan?
EloKinkerin Kirsiä ja Saria yhdistää opettajuuden ja tiimityön lisäksi kiinnostus uuden oppimiseen, maaseutuun, luontoon, liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviin asioihin. Liperiläisinä haluamme kehittää maaseutua ja sen mahdollisuuksia sekä tuoda esille pohjois-karjalaisia perinteitä uudella tavalla. Kiinnostuksen kohteita ovat myös kansainvälinen ja monikulttuurinen toiminta, jossa molemmat ovat aktiivisesti mukana.
Molemmilla on pohjakoulutuksena useampia sosiaali- ja terveysalan tutkintoja opettajuuden lisäksi. Olemme avoimia monenlaiselle yhteistyölle ja uusille kokeiluille yli ammattirajojen.
Kirsi on kaupungista kotoisin ja sai viettää lapsuudessa paljon aikaa maalla mummolassa Pohjois-Karjalassa, jossa oppi mummonsa opastuksella hapanjuurileivontaa ruisjuurella. Se olikin parasta leipää ikinä. Maalla sai talvisin hiihdellä jäällä ja kesällä samoilla metsässä sekä pelloilla. Isän kanssa Kirsi valmisti hapankaalia isojakin määriä talvea varten, joka oli aikanaan Karjalasta evakkoon lähteneelle isän perheelle perusruokaa. Vehnäjuurella leipominen tuli opittua myöhemmin, mutta sekin vei heti mennessään.
Sarin juuret ovat Ilomantsissa. Luonto, liikunta ja maaseutu ovat aina olleet isossa roolissa. Intohimona on metsässä liikkuminen ja marjojen kerääminen. Sarilla on innovatiivinen elämän ote ja halu lähteä oppimaan sekä kokeilemaan asioita uudella tavalla oman mukavuusalueen ulkopuolella. Sarin on helppo toimia kaikenlaisten ryhmien ja tiimien kanssa.
Elo - hyvä arki on onnellisen elämän perusta. Lähiruoka pellolta tai metsästä pöytään. Hyvän elämän eväät löytyvät luonnosta, arkielämän valinnoista ja taidosta nähdä lähellä olevien pientenkin asioiden hyvät puolet. Monesti yksinkertaiset asiat ovat parhaita.
Kinker - murresana kinkerit. Ennen kinkereillä on tarkoitettu kirkollisia lukupiirejä, jossa on opiskeltu eri asioita. Pohjois-Karjalassa käytetty myös arkikielessä kinkerit sanaa: Oliko hyvät kinkerit? Jos on ollut hyvät kinkerit, silloin on ollut hyvää ruokaa ja hyvä meininki.