Laadukkaita tuotteita luonnosta ja rakkaudella.
Joulukuussa 2022 EloKinker Oy näki päivänvalon, kun ystävykset Sari Vepsäläinen ja Kirsi Varis päättivät yhdistää voimansa ja intohimonsa terveellisen elämäntavan ja herkullisen ruuan pariin. Yrityksen toiminta-ajatuksena on ollut järjestää erilaisia hapanjuurileivontaan, hyvinvointiin ja luontoliikuntaan liittyviä kursseja sekä valmistaa pop up -tyylisesti erilaisia fermentoituja tuotteita. Elokuussa 23 avattiin yrityksen nettisivut ja verkkokauppa. EloKinker Oy:ssa on tehty myyntiin fermentoituja artesaanituotteita, jotka edustavat terveellistä ja kestävää vaihtoehtoa perinteisille välipaloille ja ruuille. Yrityksen valikoimaan kuuluvat muun muassa hapankaali, hapanjuurileivät ruis- ja vehnäjuurella ja kombucha.
Arvot ohjaavat toimintaamme
EloKinker Oy:lle tärkeimmät arvot ovat hyvinvointi, osallisuus, kestävä kehitys, luonto ja yhteisöllisyys. Nämä arvot ovat yrityksen toiminnan kulmakiviä, ja ne näkyvät kaikessa tekemisessä. Jauhot hankitaan myllyltä ja luomuhapankaali- ja valkosipuli suoraan tilalta. Olemme avoimia myös monenlaiselle yhteistyölle ja teemme erilaisia kokeiluja sekä kehittämistyötä koko ajan. Olemme monessa mukana. Haluamme olla mukana rakentamassa terveellisempää ja kestävämpää tulevaisuutta, ja tämä heijastuu niin valikoimassamme kuin tapahtumissamme.
EloKinker ollut monessa mukana
EloKinker Oy tarinan taustalla on osallistuminen alkujaan Draft yritysideakilpailuun, jossa ideamme fermentoiduista artesaanituotteista ja kurssitoiminnasta sai myönteistä palautetta. Voitto Innovatiiviset tapahtumat ideakilpailussa vauhditti yritystoiminnan kehittämistyötä. Keväällä 2023 EloKinker Oy järjesti ensimmäisen Hyvinvointia ja hapanjuurileipää pilottikurssinsa Kaatamon Erän majalla yhteistyössä Liperin leipäpäivä ry:n kanssa. Osallistujat olivat innoissaan saadessaan oppia hapanjuurileivän valmistamiseen ja luonnon helmassa nauttimiseen liikunnan kera.
Kesäkuussa 2023 EloKinker Oy sai hienon tilaisuuden esitellä tuotteitaan Joensuun torilla Karjalan Kurmee tapahtumassa Lähiruokaretkihankeen mukana. Eri ikäisiltä asiakkailta tuli paljon positiivista palautetta ja kauppa kävi yllättävänkin vilkkaasti.
Syksyllä 2023 EloKinker Oy osallistui VeloFinland pyöräilytapahtumaan Joensuun Kuhasalossa. Kalmon katiskan kodalla tarjottiin pyöräilijöille ja muille liikkujille terveellisiä ja ravitsevia (fermentoituja) tuotteita, joilla he saivat täydentää energiavarastojaan luonnon helmassa.
Loppuvuoden 2023 ja kevään 2024 aikana hapankaalia on myyty Reko Joensuussa ja Luomu- ja lähiruokapiiriketjussa. Loppuvuodesta 2023 järjestimme tyhypäivän isolle työporukalle Hyvinvointia ja hapanjuurileipää -teemalla. Keväällä 2024 olemme toteuttaneet hapanjuurileivonnan kursseja: tammikuussa Omarin ravintolassa, maaliskuussa asiakkaan kotona ja huhtikuussa Ollilan tuvalla. Yrityksen logoa on suunniteltu, tehty leader-hakemusta, osallistuttu elintarvikeyrittäjien verkostoitumispäivään ja suunniteltu EloKinkerin tuotantotilaa. Osallistuimme myös nuotioruokakurssille ja parhaillaan olemme villiyrttikoulutuksessa.
Mitä tapahtuu seuraavaksi?
Kesällä viemme yrityksen asioita eteenpäin muun muassa uudenlaisen tuotteistamisen merkeissä. Useita yhteistyökuvioita on luotu ja syksylle on jo pari Hyvinvointia ja hapanjuurileipää kurssia varattuna. Kesällä 4.7 Päivilässä olemme Hyvinvointi- ja hemmottelupäivässä mukana järjestämällä siellä EloKinkerin brunssin, jossa mukana on herkullisia luomuraaka-aineista valmistettuja tuotteita aina hapanjuurileivästä muihin villimpiin tuotteisiin. Päivä alkaa joogalla ja kehonhuollolla, jonka jälkeen on luontokävelyä historiallisessa ympäristössä. Sen jälkeen maistuu ruoka ja lopuksi pääsee saunomaan ja uimaan. Kannattaa tulla mukaan rentoutumaan upeaan Päivilän luonnonkaunniiseen ja rauhalliseen ympäristöön. Koko päivän hinta on 40€/osallistuja. Ilmoittaudu mukaan: info@elokinker.fi
Mitä sinä haluaisit brunssilla tarjottavan?
Kesäisin terveisin Kirsi ja Sari