EloKinker Oy:n toiminnan taustalla on ajatus siitä, että tämän päivän hektisen työelämän vastapainoksi tarvitaan entistä enemmän luontokokemuksia ja pysähtymistä erilaisen sekä elämyksellisen tekemisen äärelle vapaa-ajalla. Meille tärkeitä arvoja ovat hyvinvointi, osallisuus, kestävä kehitys, luonto ja yhteisöllisyys. Yrityksen toiminta-ajatus on muotoutunut oman osaamisien ja kiinnostuksen kohteiden ympärille. Oma asuinseutumme on maaseutu luonnon keskellä, jonka elinvoimaisuutta ja arvostusta haluamme omalla toiminnallamme edistää. Tavoitteenamme on tehdä näkyväksi lähiympäristön tarjoamia mahdollisuuksia, kulttuuria ja perinteitä sekä yhdistää tekemiseen kansainvälistä twistiä.
Molemmat työskentelemme päätoimisesti opettajina, joten yritystoimintamme
alkuvaiheessa tavoitteena on sivutoiminen tuottava yrittäjyys. Yrittäjänä toimiminen tukee myös opettajan työtä, sillä oppilaitosten tehtävänä on antaa valmiuksia oman osaamisen tuotteistamiseen jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Yrittäjyyttä, kuten myös opettajuutta tukee verkostoituminen eri alojen toimijoiden kanssa. Meille tärkeää on yrittäjyydessä ja omassa työssämme valmentava työote.
EloKinker Oy:n tavoitteena on tuottaa Pohjois-Karjalan lähiympäristössä
hyvinvointitapahtumia, jossa asiakkaita herätellään oppimaan oman arjen ja hyvinvoinnin kannalta merkityksellisiä taitoja. Fermentoidut tuotteet ovat nousussa Suomessa ja maailmalla. Euroopan alueella tehdään myös tutkimusta fermentoitujen tuotteiden terveysvaikutuksista, esimerkiksi Plant-based fermented foods for healtier and more sustainable diets.
EloKinker Oy:ssa on aloitettu tuotekehittely ja pop up -myynnissä on hapankaalia luomukaalista ja hapanjuurileipää sekä vehnä- että ruisjuurella. Myös kombucha kuuluu tuotevalikoimaamme. Yrityksen palveluita ovat erilaiset kurssit: Hyvinvointia ja hapanjuurilleipää sekä Minustako hapanjuurileipuri ja myös muita hyvinvointitapahtumatuotannon kokeiluja on tulossa.
Osallistuminen Draft -yritysideakilpalluun ja Smart Event Managers ohjelman Innovaatiset tapahtumat -kehittämisohjelmaan on vauhdittanut yrityksemme kehittämistyötä. Olemme osallistuneet valmennuksiin ja Tiedolla johtaminen - koulutukseen. Tämän kautta olemme myös verkostoituneet eri tahojen kanssa, muun muassa Joensuun kaupungin kanssa on suunnitteilla pilotoida tapahtumatuotantoamme VeloFinland pyöräilytapahtumassa syksyllä 2023.
Aloittavina liperiläisinä yrittäjinä olemme saaneet yritysneuvontaa pienissä ja isoissa asioissa Lipertek:in ja Pro Agrian Itä-Suomen asiantuntijoilta sekä tehneet yhteistyötä Liperin leipäpäivät Ry:n kanssa. Olemme olleet yrityksenä mukana myös Liperin ja Heinäveden alueella toimivassa Lähiruokaretkihankkeessa, jonka kautta olemme erilaisissa tapahtumissa mukana, muun muassa Karjalan Kurmee ja Lähiruokapäivässä. Olemme myyneet hapankaalia, kombuchaa ja hapanjuurileipää pop up- tyylisesti. Kesän aikana työstimme yrityksemme brändiä ja nettisivuja.
Yrityksemme matka jatkuu ja alamme suunnittelemaan syksyn pilottia Joensuun
pyöräilytapahtumaan. Alustava suunnitelma on, että järjestämme tapahtuman rastipisteen, jossa yhdistyy hyvä ruoka ja oppiminen liittyen omaan arkeen ja hyvinvointiin. Aloitamme tuotteistamaan palveluamme ja tavoitteena on myös kehittää tapahtumaan liittyvä tuotepaketti. Tapahtumassamme hyödynnetään lähiympäristön luontoa, joka on saavutettavissa polkupyörillä.
Olemme EloKinker Oy yrityksenä vaiheessa, jossa kokeilemme ja kehitämme
toimintaamme jatkuvasti ja saadun palautteen mukaan viedään sitä seuraavalle tasolle. Meillä on intoa oppia myös yrittäjinä koko ajan uutta ja mielenkiinnolla katsomme, mihin se johtaa.
Lähteet:
EU Research Project. 2022. Plant-based fermented foods for healtier and more sustainable
diets. https://healthferm.eu/healthferm-community/community-science